Nyhed: Træning og fibromyalgi
(Kategori: Nyhedsarkiv)
Oprettet af Bette Pjok
tirsdag 06 januar 2015 - 14:54:05


Sidste nyt om træning og fibromyalgi fra DFF i nyligt udgivet medlemsbald:
Nyt Temahæfte:

Træning gør livet lettere

Træning hjælper ved fibromyalgi. Det viser forskning os. Hensynsfuld træning er faktisk noget af det, der hjælper allerbedst på den lidt længere bane.

Når du regelmæssigt dyrker motion – på dine egne præmisser – får du mere energi og mere kontrol over dine smerter. Samtidigt betyder træningen, at du holder fast i og forbedrer dine funktionsevner.Teksten stammer fra Dansk Fibromyalgi- Forenings nye temahæfte ”Sådan træner du med fibromyalgi”. Mange fibromyalgiramte føler, at ikke er i stand til at træne pga. deres kroniske smerter. Samtidigt har mange en opfattelse af, at al træning er organiseret træning som fx hård styrke- eller kredsløbstræning i et fitnesscenter eller lange løbeture.

Organiseret træning er selvfølgelig en god ting, men det er vigtigt at hvis du som fibromyalgiramt skal have gavn og glæde af træningen, at den sker på dine egne præmisser og med udgangspunkt i din funktionsevne. Det er vigtigt ikke at overse de små ting, som at tage trappen i stedet for elevatoren, cyklen i stedet for bussen og at tænke helt almindelige dagligdags gøremål, som fx opgaver i huset, som hverdagsmotion. 

I temahæftet ”Sådan træner du med fibromyalgi” kan du ikke bare læse om træningens gavnlige virkninger for dig, men du kan også læse om, hvordan du kommer i gang med at træne og fastholder de gode vaner.

Temahæftet er det nyeste skud på stammen i serien af pjecer og temahæfter udgivet af Dansk Fibromyalgi-Forening. Pjecer og temahæfter er en del af foreningens arbejde omkring hvordan man mestrer sin sygdom. Tidligere er der udgivet temahæfter om symptomer, smertetackling, graviditet, stress og et temahæfte for og om børn og unge med fibromyalgi.

Temahæftet koster 40 kr. og kan købes ved henvendelse til Dansk Fibromyalgi-Forenings sekretariat på tlf. 3323 5560 eller på mail dff©fibromyalgi.dk. Foreningen har også udgivet en DVD med titlen ”Fakta om fibromyalgi – et aktivt liv med kroniske smerter, der koster 100 kr. og ligeledes kan købes ved henvendelse til foreningens sekretariat.

Engel
 

Tilføjet af EngelDenne nyhed er fra Fibronet.dk
( http://fibronet.dk/news.php?extend.100 )